Mindre madspild? Et spørgsmål om mere end klima og køleskabe

Sprogforskning viser at kolde kontanter og varme hjerter er vigtige elementer i kampen mod madspild
Der tales meget om madspild i disse år – med god grund: Mere end 800.000 ton mad går årligt til spilde i Danmark. Men hvad siger vi egentlig, når vi taler om madspild? Hvilke ord bruger vi, hvilke sproglige billeder trækker vi på, og hvilke følelser italesætter vi? Er der mønstre i måden hvorpå madspild fremtræder i sproget? Og hvordan kan viden om alt dette bidrage til kampen mod madspild? Med udgangspunkt i et tværfagligt forskningsprojekt om madspild på Københavns Universitet inviterer Janus Mortensen og Kamilla Kraft publikum med ind i sprogforskningens maskinrum og viser hvordan humanistisk forskning bidrager til forståelsen af madspild som et komplekst samfundsproblem. Arrangementet demonstrerer skiftende diskurser om madspild i danske aviser fra 1917 til nutiden, og zoomer ind på hvordan vi taler om madspild i Danmark i dag. Publikums tanker, ideer og ikke mindst *ord* inddrages under oplægget gennem interaktive afstemninger.
Deltagere
- Kamilla Kraft, Adjunkt, Københavns Universitet, Institut for Engelsk, Germansk og Romansk
- Janus Mortensen, Professor, Københavns Universitet, Center for Internationalisering og Parallelsproglighed