Oplæg og debat: Cirkulær økonomi - fra vision til virkelighed
Cirkulær økonomi kan være en løsning på vores nuværende forbrugs- og produktionssystemers uholdbare pres på natur og klima. Men hvordan når vi derhen?
Vores nuværende forbrugs- og produktionssystemer lægger et uholdbart pres på både natur og klima, og bidrager til de globale kriser. I denne session på Wellbeing Economy konferencen ser vi på oplæg om visioner og modeller for at skabe cirkulær økonomi i Danmark og Holland. Sessionen er modereret af Peter Birch Sørensen.
Peter Kjær Kruse-Andersen fortæller om arbejdet med at udvikle affaldsmodulet i GrønREFORM-modellen, som bl.a. kan bruges til at beregne affaldsgenerering og genanvendelsesrater på nationalt niveau.
Line Kvartborg Vestergaard udforsker, hvordan visionerne i modellen Doughnut Økonomi bringes i spil i Amsterdam Kommunes arbejde med at udbrede cirkulær økonomi og transformere deres organisation.
Stine Hach Juul Madsen ser på, hvordan visionen om en mere cirkulær økonomi skaber spændinger i den danske affaldssektor.
De tre oplæg efterfølges af debat med mulighed for spørgsmål.
Tilmelding til konferencen her.
Sessionen om cirkulær økonomi er del af Wellbeing Economy konferencen 30. og 31. maj.
Konceptet Wellbeing Economy, på dansk trivselsøkonomi, bliver af mange anset som en farbar løsningsmodel, der adresserer samfundsmæssige kriser. Trivselsøkonomien måler succes ud fra, hvor godt økonomien fremmer menneskers livskvalitet inden for økosystemets bæreevne. En række regeringer fra lande såsom Wales, Island, Skotland og New Zealand, er allerede ved at implementere dens principper. I EU-regi vinder konceptet stort indpas gennem ideer om en EU-kommissær for trivselsøkonomi og nye mål, der reflekterer trivselsøkonomiens principper, omtales nu i det europæiske semester.
På konferencen kan du opleve hovedtalere såsom Jason Hickel, Peter Birch Sørensen og Sophie Howe. Derudover kan du deltage i et væld af spændende sessioner.