Funding for studieprojekter

UCPH Green Solutions Centre (GSC) tilbyder funding til tværfaglige studieprojekter og byder velkommen til alle ECTS-projekter og rapporter, der er relevante for den grønne omstilling. Finansieringen kan bruges til materialer, analyser, leje af udstyr, forbrugerorienterede opgaver m.m., men ikke til løn og rejser.

Krav:

  • Ansøgerne skal være indskrevne studerende ved UCPH. Projekter med min. to studerende fra forskellige discipliner prioriteres højere, men enkeltpersons projekter accepteres også.
  • Funding er op til 15.000 DKK per studerende.
  • Projektet skal have relevans for den grønne omstilling.
  • Projektet skal indeholde et element af tværfaglighed/tværfaglig tilgang (inkludere viden fra et andet fagområde end dit hovedstudieområde). GSC kan hjælpe med at finde en medvejleder eller sparringspartner.
  • Der skal være en form for samarbejde med en ekstern partner (f.eks. et firma, offentlig myndighed, NGO). GSC kan hjælpe med at finde den eksterne partner.
  • Ansøgningen skal indeholde:
    - Kort projektbeskrivelse (~½-1 side), godkendt af vejledere*, inklusiv tidsramme
    - Budget
  • Den studerende skal formidle resultaterne fra projektet ved en offentlig/semi-offentlig begivenhed eller lignende (det er op til den studerende) og som en kort artikel (~en side), der skal publiceres på GSC's hjemmeside. Studerende kan få professionel hjælp og feedback til denne del.

GSC Sekretariatet behandler ansøgninger løbende. Ansøgningen skal sendes til GSC@ku.dk, og spørgsmål kan sendes til Mette Frimodt Møller på memo@science.ku.dk.

Læs mere om muligheder og krav for studenterfinansiering her.

    Emner:

    Studieprojekter kan baseres på igangværende samarbejde med eksterne partnere, den studerendes egen idé, eller der kan søges inspiration fra eksisterende projektidéer.

    Søg inspiration i studieprojektidéer fra vores to Living Labs "Plantebaserede fødevarer" og "Urban grøn omstilling".

    Funding for studieprojekter indenfor vores to levende laboratorier: Plantebaserede fødevarer og Urban grøn omstilling

    Studieprojekter kan være baserede på vilkårlige emner (overholdende ovennævnte krav). Projektet kan også være relateret til en af GSC`s levende laboratorier: Plantebaserede løsninger og Urban grøn omstilling.

    Søg insipiration til emner fra tidligere studenterprojekt indenfor de levende laboratorier:

     

    Studieprojekter indenfor det levende laboratorie "Plantebaserede løsninger" har tidligere omhandlet emner som:

    • Adfærsændringer i kantiner og storkøkkener
    • Skolemad
    • Sprog og identitet
    • Robotter
    • Historiske afgrøder = nye muligheder

    Se tidligere fundede studieprojekter indenfor Plantebaserede løsninger her.

     

     

    Studieprojekter indenfor det levende laboratorie "Urban grøn omstilling" har tidligere omhandlet emner som:

    • Data gaps
    • Infrastruktur og dets forbindelse til lighed og retfærdighed 
    • Nye engagementsprocesser - more-than-human perspektiv
    • Fremtidens klima

    Se tidligere fundede studieprojekter indenfor Urban grøn omstilling her.

     

    Fundede studenter projekter

    Læs mere om vores fundede studenterprojekter her:

     

    Studerende: Emma Eline Flarup W. A. Munch

    Vejledere: Neda Trifkovic, Department of Economics & Niels Fold, Department of Geography

    Projekt periode: Januar - Juni 2025

    Eksterne partnere: Northern Mountainous Agriculture and Forestry Science Institute (NOMAFSI) & Development and
    Policy Research Center (DEPOCEN) 

    Projekt beskrivelse: Coffee cultivation has been a key driver of Vietnam’s economic, social, and environmental transformation over the past decades. However, as a crop, coffee is highly sensitive to changes in temperature and precipitation, making it particularly susceptible to the impacts of climate change (Bunn et al., 2014). It is estimated that around 85% of Vietnam’s coffee output is produced by smallholders (ILO, 2024). As the second largest producer of coffee globally, the vulnerability and resilience of smallholders in Vietnam therefore play a crucial role in maintaining the stability and sustainability of the global coffee value chain and industry. Despite increasing research on the effects of climate change on livelihood vulnerability, both globally and in Vietnam (Hahn et al., 2009; Huong et al., 2019; Nguyen & Leisz, 2021; Shah et al., 2013), studies focusing specifically on coffee smallholders remain limited. This thesis aims to address this research gap, integrating quantitative and qualitative research methods to assess livelihood vulnerability among coffee smallholders in Son La province in Vietnam.
    By examining the vulnerability of coffee smallholders in Son La, the study will provide valuable insights that may serve as fertile ground for developing climate resilient agricultural practices and livelihoods.